A Saul fia az első magyar film amely Golden Globe-ot kapott


Nemes Jeles László filmje, a Saul fia a várakozásoknak megfelelően elhozta a Golden Globe díjat. Nem meglepő, hiszen a Saul fiát jól fogadta mind a szakma, mind a kritikusok.

A Saul fia nem csak egyszerűen egy a holokausztok idején játszódó filmdráma. Saul egy koncentrációs táborban raboskodik, ahol a sonderkommando (gázkamrában dolgozó rabok) csoportjában. Ugyan kíméletesebb bánásmódban részesül, mint a többiek, de ez sem tudja feloldani a helyzetet, amikor a krematóriumban felfedezi saját fiát. A történet Saul drámáját mutatja be személyes hangvételben. Hogyan próbálja meg kicsempészni fiát a táborból, hogy méltó módon megkaphassa a végtisztességet.

Idén képviseltette magát Szabó István is a Golden Globe-on. Idén két filmjét is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Végül a Mephisto és a Hanussen sem lett díjazott.

Ugyan Oscar-t nem, de egy újabb Golden Globe-ot besöpört Leonardo DiCaprio is. Emellett Kate Winslet, Matt Damon, Sylvester Stallone és Ennio Morricone is egy-egy arany szobrocskával zárta a díjátadót- írja a kisbulvar.hu