A “Tornádó” egység tagjai megrohamoztak egy kijevi bíróságot


Az ukrán rendőrség korábbi különleges alakulatának, a Tornado egység volt tagjai megpróbáltak betörni a kijevi obolonyi bíróságra, ahol az egyik társuk pere zajlott – tudta meg a lenta.ru.

A rendőrök nem engedték be oda őket. A korábbi különleges alakulat embereit az háborította fel, hogy a bíróság zárt ülésen tárgyalta a kollégájuk ügyét. Ukrajna Katonai Ügyészsége 2015 június 17-én jelentette be, hogy a Tornádó egység nyolc tagját letartóztatják.

A különleges egység tagjait emberrablással, kínvallatással, fosztogatással és nemi erőszakkal vádoltak, amit Luganszk megye Liszicsanszk városában követtek el.

A nyomozók vádja szerint a különleges alakulat emberei Szeverodnyeck egyik iskolájának pincéjében vallatták az embereket.

Arszen Avakov, Ukrajna belügyminisztere 2015. június 18-án oszlatta fel a Tornádó egységet. Az egység tagjai azonban nem voltak hajlandóak letenni a fegyvert és egy iskolában húzták meg magukat. Akkor a belügyminiszter bejelentette, hogy nem fogják megrohamozni őket, és senki sem fogja lelőni őket.

A Tornádó egységet a már elítélt Ruszlan Oniscsenko által vezetett Sahterszk zászlóalj alapján hozták létre, amelyet megint csak Avakov belügyminiszter oszlatott fel fosztogatás vádja miatt.