Irán átutalta az Sz-300 rakétarendszer előlegét és visszavonta a pertOroszország megkapta azt az előleget, amit Irán küldött az Sz-300 rakétarendszer leszállításáért. Ezt Dmitrij Rogozin, Oroszország miniszterelnök helyettese jelentette be megjegyezve, hogy Irán visszavonta az Oroszország elleni perét is a Nemzetközi Bíróságon – közölte a vesti.ru.

„Az Sz-300 rakétarendszer leszállítását a szerződés írja elő. Tavaly került aláírásra. A leszállítás a pénzügyi tranzakció megkezdésével veszi kezdetét. A pénz már megérkezett az orosz illetékesek számláira és a szerződés ezzel megkezdi a megvalósulását” – mondta Rogozin megjegyezve, hogy Teherán garantálta a per visszavonását.

Az Sz-300 leszállításáról szóló 900 millió dolláros szerződést Oroszország és Irán 2007-ben kötötte, viszont a rakétarendszer leszállítását az ENSZ egyik biztonsági határozatának hatására és az Irán elleni szankciók miatt, Dmitrij Medvegyev, Oroszország akkori elnöke azt felfüggesztette. Irán válaszként 4,2 milliárd dollárra perelte be Oroszországot.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?