Pusilin abszurdnak tartja a donbásszi kontaktcsoport átszervezését


Denisz Pusilin a DNR képviselője reagált Roman Bezszmertnij kijelentésére, miszerint a gyakorlatban már Minszk-3 folyamatról beszélhetünk, ezért szükséges az kontakcsoport átszervezése.

„Bezszmertnij nyilatkozata beleillik Ukrajna szokásos, populista nyilatkozataiba, amelyek abszurdummal és logikátlansággal nyűgöznek le” – nyilatkozta Pusilin a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Szavai szerint Besszmertnij nyilatkozata csak arról tanúskodik, hogy Kijev megint azt a békés rendezést próbálja meggátolni, amit a nemzetközi közösség is követel Ukrajnától. „Folyton ismételnünk és emlékeztetnünk kell Ukrajna képviselőit, hogy a Minszk-2 a Minszk-1 pontosításának bizonyul. A dokumentum egy 16 órás egyezkedés után született február 11-12-én, és ezen rajta van Leonyid Kucsmának, Ukrajna hivatalos képviselőjének az aláírása is, amit még az ENSZ Biztonsági Tanácsa is határozatban erősített meg, és ezt szigorúan be kell tartani” – mondta Pusilin.

Ugyanakkor az ukrán képviselő szerint a Minszk-2 még 50 százalékban sem tudja rendezni az a problematikát, amivel Ukrajna szembe találta magát.