A Pokol Angyalai vertek pakisztániakat és szíreket Kölnben


A rendőrség már vasárnap délután tudta, hogy csoportos provokáció készül, ezért mozgósította erőit a belvárosban. Négy embert előállítottak, de később elengedték őket.

Vasárnap este Kölnben többen rátámadtak pakisztáni és szír emberekre a pályaudvar környékén. A kölni rendőrség szerint szélsőjobboldali felhívásra támadott a csoport. A felhívások a közösségi oldalakon terjedtek.

Az MTI szerint rendőrség 153 embert hallgatott ki a támadás után. Közülük 13 embert azonosítottak. Őket korábbi szélsőjobboldali nézetekhez kapcsolódó kihágásaik miatt ismerték a hatóságok.

De rajtuk kívül még 18 embert azonosítottak, akik motoros bandákhoz, például a Hell’s Angels, azaz a Pokol Angyalai nevű klubhoz tartoztak. Senkit sem vettek őrizetbe.

A rendőrség korábban arról számolt be, hogy egy húsz fős csoport támadt rá hat pakisztáni emberre, akik közül kettőt kórházba vittek. Utána öten támadtak egy 39 éves szír férfira, aki könnyebben sérült meg. A kölni rendőrség még nyomoz az után is, hogy a szilveszteri erőszak miatt, vagy idegenellenességből támadtak-e az ismeretlenek.

mti