Kelet-Ukrajnában tovább fokozódnak a harcok


A donbászi helyzet megint kezd kiéleződni.
 
Az ATO-hadműveleti központ sajtóosztályának jelentéséből kiderült, hogy a donbászi felkelők január 11-e folyamán 11-szer szegték meg a tűzszünetet. „A donyeckiek lőfegyverrel, gránátvetővel és nagy kaliberű golyószórókkal tűz alá vették Peszki, Opitnoe, Avgyejevka és a délebbre lévő Verhnyotorecke települést. A Marinka melletti állásainkat kézi gránátvetőkkel lőtték, a megszállt Sztaromihajlovka területéről pedig egy ellenséges mesterlövész dolgozott Krasznogorivka felé” – nyilatkozta az ATO-stáb sajtóosztálya.
Szvetlodarszk környékén is lövöldözés alakult ki. Ugyanezen a területen Szemigirja közelében harci ütközet volt. Troicke közelében Donyeck és Luganszk megye határának közelében a felkelők 82 mm kaliberű aknavetőket használtak. Nem volt nyugalom Luganszk megye területén sem, ahol a felkelők 120 mm kaliberű aknavetőkkel bombázták az ukránokat.
 A donyecki felkelők jelentése szerint az ukrán katonák január 11-ről 12-re virradó éjjel tüzet nyitottak a Gorlovkától nyugatra lévő Sirokaja Balka településre. A donyeckiek forrása szerint az ukrán katonák Novgorodszkoe településen lévő állásaikról lőttek aknavetőket, automata gránátvetőket és lőfegyvereket használva. Az ukrán katonák legalább tíz 82 mm kaliberű aknát lőttek a felkelőkre.