Egyre több áldozatot követel az influenzajárvány Ukrajnában


Megkongatták a vészharangot Ukrajnában, miután országszerte megugrott az influenza szövődményeiben elhunytak száma. Vinnicában már 25-en, Odesszában 28-an haltak meg a kórban.

Az ukrán parlament egészségügyi bizottságának helyettese riadót fújt, miután az országban egyre nagyobb mértékben szedi áldozatait az influenza H1N1 vírusa. Irina Szaszojenko tájékoztatója szerint már a lakosság 5,7 százaléka fertőződött meg, a betegek 70 százaléka kiskorú vagy terhes nő.

A legkritikusabb a helyzet Kijevben és a megyében, valamint Odesszában, Vinnicában és Harkovban.

Legelőbb pedig az ATO-zónába tartozó Kramatorszkból érkeztek szörnyű hírek, amiről korábban már írtunk. Amint arról szintén beszámoltunk, Kárpátalján eddig még aránylag nyugodt a helyzet, nem beszélhetünk járványszintről.

A szakember szerint a legtöbb halálos esetnél az volt a baj, hogy a betegek túlságosan későn fordultak orvoshoz, amikor már nem lehetett rajtuk segíteni, ezért arra kért mindenkit, hogy aki az influenza bármilyen tünetét tapasztalja magán, azonnal menjen el orvoshoz, mert ha a tünetek jelentkezése utáni ötödik-hatodik napban fordulnak csak segítségért, akkor már lehet, hogy kései lesz az.