Horogra akadt a korrupt rendőr


A kárpátaljai megyei rendőrparancsnokságon kiderítették, kik azok a korrupt járőrök, akik egy felvétel tanúsága szerint rendre pénzt követeltek a megállított autósoktól.
Mi is írtunk arról, hogy nyilvánosságra került egy videófelvétel, amin jól látszik, hogy a felsőveresmarti közlekedési rendőrök pénzt vesznek el az autósoktól. Szerhij Knyazev, a megye főrendőre vizsgálatot rendelt el az ügyben, a felsőveresmarti rendőrposzt parancsnokát pedig még aznap kirúgták. A felvételen látható rendőrök kilétét már megállapították, ellenük szolgálati vizsgálatot kezdeményeztek. Ennek eredményét hamarosan nyilvánosságra hozzák.
„A hasonló esetekre keményen és azonnal reagálni fogunk, mint ahogy ezt ma tettük és korábban is, amikor az alsóvereckei ellenőrzőpontot a média korruptnak nevezte. Akkor az ellenőrzőpont vezetője szintén elvesztette a munkáját. A rendvédelmi szervek megreformálása még folyamatban van, a célunk pedig az, hogy csak az arra méltóak maradjanak meg a hatóság kötelékében” – nyilatkozta Knyazev.