Újabb terrortámadás: ma már a második


Öt ember meghalt, 39 megsebesült, amikor autóba rejtett pokolgép robbant Törökország délkeleti részén.

Pokolgépes támadást követett el a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadószervezet szerda este Délkelet-Törökországban egy rendőrségi épületegyüttes ellen, a merénylők öt ember halálát okozták, 39-en megsebesültek – közölte a diyarbakiri kormányzóság. Az autóba rejtett pokolgép felrobbantása a főleg kurdok lakta Diyarbakir tartomány Cinar nevű városában történt.

Ezzel egy időben a PKK fegyveresei puskákból tüzet nyitottak a környéken a biztonsági erők egy másik épületére, ezt a rendőrök viszonozták. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a tűzpárbajban meghalt-e valaki.

Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában is. A merénylők robbantottak az ENSZ jakartai irodája előtt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint.

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe. Rendőrségi források szerint legalább egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő. Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt. Szemtanúk szerint azonban a Starbucks kávézóban egyszerre hárman is robbantottak.  A támadásban egy rendőrségi szóvivő szerint legalább hat ember meghalt, köztük három rendőr.

Az AP információi szerint legalább három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Jakarta belvárosában, két fegyveres pedig a közelben található rendőrőrsöt támadta meg.