Cseh, Hosszú, Dárdai és a futballválogatott 2015 legjobbja


A magyar sportújságírók 2015-ben Cseh Lászlót, Hosszú Katinkát és a labdarúgó-válogatottat szavazták meg az év legjobb sportolójának, illetve sportcsapatának. A legjobb edző Dárdai Pál lett. Szepesi György és Károlyi Béla életműdíjat kapott. A díjakat a Nemzeti Színházban megtartott gálaesten adták át – számolt be az NSO.

A férfiaknál Cseh László, a nőknél Hosszú Katinka, a csapatok között a labdarúgó-válogatott kapta meg az Év sportolója díját a Magyar Sportújságírók Szövetségének Nemzeti Színházban megtartott gálaestjén. A legjobb edzőnek Dárdai Pált választották meg, a korábbi szövetségi kapitány videoüzenetben köszönte meg az elismerést. Az Austinban versenyző Hosszú Katinka nevében édesanyja vette át a díjat.

Az év labdarúgója Király Gábor, a Haladás kapusa, az év gólját Priskin Tamás lőtte a norvégoknak.

Szepesi György rádióriporter az MLSZ, Károlyi Béla,  a kolozsvári születésű, világhírű tornaedző az MÚOSZ életműdíját kapta meg, mindkettőjüket vastapssal, felállva köszöntötte a közönség, amit nagyszerű beszéddel honoráltak. Szepesi Puskásról is ejtett pár szót beszédében, fáj a szíve, hogy nincs közöttünk az a futballista, akit a világ legjobbjának tartott. “Ha a futball fent van, minden más sportág fent van. A vízilabda, az úszás is. Azt hiszem, az úszás fent lesz, ha sikerül rendbe hozni ezt a gikszert.”