Kárpátaljai Porosenko személyi fotósa


Az ukrán államfő hivatali fényképészeinek egyike a kárpátaljai Mihail Palincsak. Egy év leforgása alatt 15 országába és 38 különböző városba követte Petro Porosenkót, ezalatt az idő alatt közel 116 ezer fényképet készített. Most kiválasztotta és közzétette a tíz legjobban sikerült fotóját.

Az elnök fotósainak hétköznapjai és hétvégéi is munkával telnek. Néha még pihenni, aludni sincs idejük. Nem cenzúrázzák a felvételeiket, a fotós választja ki küldi a képeket az elnöki hivatal honlapjára és a hírügynökségeknek.

„Mindig vannak feladatok, amit a kollégák, a szerkesztők, vagy pedig az újságírók kérnek tőlünk. Elsősorban ezeknek a felkéréseknek teszünk eleget, utána pedig azt fotózzuk, amit szükségesnek látunk. Mindenhova követem az elnököt, legyen az részlegesen vagy teljesen publikus rendezvény. A mi előnyünk abban rejlik, hogy a sajtófotósokkal ellentétben, bárhonnan fényképezhetünk, csak az a lényeg, hogy ne zavarjunk senkit” – nyilatkozta Palincsak egy korábban vele készített újságinterjúban.