Challenge-kupa: negyeddöntőbe jutott a Kárpáti


Az Ungvári Kárpáti bejutott a női kézilabda Challenge-kupa negyeddöntőjébe, miután idegenben kettős győzelmet aratott a portugál Colegio de Gaia csapata ellen.

Az ukrán bajnokságban eddig hibátlan ungvári egylet álmosan kezdte az első találkozót. Borisz Petrovszkij csapata nehezen találta a ritmust, ám ennek ellenére biztató egygólos előnnyel mehettek pihenőre (7-8) az ungváriak. A második játékrészben magára talált a Kárpáti, a 45. percben már tízzel vezettek a vendégek, így a vége fölényes, 23-14-es ungvári győzelem lett. Borisz Petrovszkij együttese bíztatónak tűnő kilenc gólos előnnyel várta a másnapi visszavágót.

Jól indult a visszavágó a Kárpáti számára. A 12. percben már hét (9–2) góllal vezetett az ungvári gárda. Úgy tűnt eldőlt a mérkőzés, ám ekkor megtorpant az ungvári egylet, nyolcat kaptak és csak egyet dobott, ezzel a portugálok egalizáltak. Ám a szünetre sikerült kiharcolni a kétgólos (14–12) előnyt. A második játékrész elején döntőnek bizonyult a hazaiak néhány perces rövidzárlata. A Kárpáti lendülete kitartott a meccs végéig, sőt fokozni is tudták a tempót a vendégek, így megérdemelten és magabiztosan 30–21-re nyerték meg a visszavágót.

Az ungvári gárda összesítésben 18 góllal bizonyult jobbnak a portugál klubnál és lépett tovább a sorozat negyeddöntőjébe, az ellenfél egyelőre nem ismert.