Az ATO-ból postán is megpróbáljak kicsempészni a fegyvereket


Egyre gyakoribb eset, hogy Donyeck megyében postán keresztül próbálják meg kicsempészni a fegyvereket. A hatóságok emiatt szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be és bővítik az együttműködésüket a futár szolgálatokkal. Erről Donyeck megye rendőrségének sajtóosztálya nyilatkozott- olvasható a korrespondent.net ukrán portálon.

A rendőröknek néhány napja kétszer is sikerült megakadályozni, hogy a hadműveleti területről fegyvereket csempésszenek. Az egyik eset a Mangus melletti ellenörzőpontál történt, amikor egy mikrobusz ellenőrzése közben találtak öt RPG rakétavetőt és töltényeket. Ez a kisbusz Rovnó megyébe tartott. A másik eset Krasznoarmejszkben történt, amikor a futárszolgálatok segítségével megpróbáltak három gránátot és 140 töltényt postázni.

„A futárszolgálatok minden egyes fiókintézetében rendőröknek kellene ügyeletben állnia. Meg kell akadályozni, hogy életveszélyes anyagok kerüljenek ki innen. A rendőröknek kellene ellenőrizni a küldemények feladását és fogadását, hogy megvédjük a Kárpátalján, Lemberg és más megyékben élő embereket” – mondta Vjacseszlav Abroszkin, Donyeck megye rendőrségének vezetője.

Azokon a donbásszi ellenőrzőpontokon, amelyeken rendőrök szolgálnak térfigyelő kamerákat fognak telepíteni. „Erre egyrészt az rendőrök ellenőrzése miatt van szükség, másrészt pedig az illegális szállítások és szabálysértések jobb minőségű dokumentálását is eltudjuk végezni” – nyilatkozta a rendőrparancsnok.