Húszan kettő ellen


Kegyetlenül megverték a Donbasz zászlóalj két katonáját Kárpátalján.

Az eset még január 17-re virradóan a Szolyvai járási Kerecke település egyik kocsmájában történt. Valerij Marinec a faluban élő édesanyját látogatta meg, ahova vele tartott Ivano-Franokszki bajtársa Ruszlan Tinkaljuk is. A két férfi részt vett a Majdan-téri forradalomban, majd önkéntesként csatlakoztak Donbasz zászlóaljhoz.

Az ilovajszki katlanból menekülve fogságba estek, négy hónapig voltak a felkelők kezén.

Elmondásuk szerint január 16-án éjfélkor felkeresték az egyik helyi kocsmát, ahova velük tartott Valerij unokaöccse is. Kint cigiztek, amikor Ruszlanhoz egy 35 év körüli férfi lépett oda, rövid szóváltás után az ismeretlen megütötte az egyenruhát viselő egykori katonát. Valerij társa segítségére sietett, de őt sem kímélték, ugyanis hirtelen 15-20 személy ütlegelte a két férfit.

Harmadik társuk sem úszta meg, végül ő hívta a mentőket.

A férfiakat a szolyvai városi kórházba szállították itt ápolják őket, állapotuk stabil. Zúzódásokat szenvedtek, össze kellett varrni a fejüket, több fogukat is kiverték. Az ütések nyomaiból arra lehet következtetni, hogy botokkal, csövekkel és üvegekkel verték a két férfit. A szolyvai rendőrség huliganizmus címén indított eljárást. A támadó személyek kilétének felderítése még folyamatban van.