Körözést adtak ki Jacenyuk ellenIsmeretlen személyek körözésről szóló plakátokat ragasztottak ki az Egyesült Államok Szenátusa mellett, amelyen jelenlegi ukrán politikusok szerepelnek.

jacenyuk_shokin

„Körözés” alá került Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnöke, Viktor Sokin főügyész és Nyikolaj Martinenko, korábbi parlamenti képviselő.

Az aktivisták valószínűleg így akarják felhívni az Egyesült Államok döntéshozóinak a figyelmet az ukrajnai korrupció burjánzására – közli a ria.ru. A szórólapokat az amerikai szenátorok adminisztratív épületében is szét szórták, ahol többek között az Ukrajnát aktívan támogató John McCain szenátor irodája is van. A Jacenyuk képmásával terjesztett szórólapon az a vád szerepel, hogy

a miniszterelnök korrupciós botrányokba keveredett és a legjövedelmezőbb állami megrendeléseket, illetve gyárakat és állami vállalatokat a barátainak adja.

Viktor Sokin főügyészt azzal vádolják, hogy ő az egyik legkorruptabb főügyész és köze lehet a 2014-es gyilkosságokhoz a Majdanon. Martinenkót egy svájci ügyész vádolja 30 millió dolláros korrupciós ügylet miatt.