Körözést adtak ki Jacenyuk ellen


Ismeretlen személyek körözésről szóló plakátokat ragasztottak ki az Egyesült Államok Szenátusa mellett, amelyen jelenlegi ukrán politikusok szerepelnek.

„Körözés” alá került Arszenyij Jacenyuk, Ukrajna miniszterelnöke, Viktor Sokin főügyész és Nyikolaj Martinenko, korábbi parlamenti képviselő.

Az aktivisták valószínűleg így akarják felhívni az Egyesült Államok döntéshozóinak a figyelmet az ukrajnai korrupció burjánzására – közli a ria.ru. A szórólapokat az amerikai szenátorok adminisztratív épületében is szét szórták, ahol többek között az Ukrajnát aktívan támogató John McCain szenátor irodája is van. A Jacenyuk képmásával terjesztett szórólapon az a vád szerepel, hogy

a miniszterelnök korrupciós botrányokba keveredett és a legjövedelmezőbb állami megrendeléseket, illetve gyárakat és állami vállalatokat a barátainak adja.

Viktor Sokin főügyészt azzal vádolják, hogy ő az egyik legkorruptabb főügyész és köze lehet a 2014-es gyilkosságokhoz a Majdanon. Martinenkót egy svájci ügyész vádolja 30 millió dolláros korrupciós ügylet miatt.