Pokolgép robbant a kabuli orosz nagykövetség közelében


Egy autóba rejtett pokolgép robbant Afganisztán fővárosában, Kabulban, az orosz nagykövetség közvetlen közelében. Az RT orosz hírportál egyelőre 4 halottról és 24 sebesültről számolt be.

Az afgán belügyminiszter-helyettes, Muhammad Ayoub Salangi twitter-oldalán erősítette meg, hogy a robbantásnak 4 halálos áldozata van.

A támadás célja egyelőre ismeretlen, ahogy azt sem tudni, hogy kik tehetők felelőssé – mondta a Reuters hírügynökségnek a kabuli rendőrség szóvivője, Basir Mujahid. “A hatóságok jelenleg megpróbálják beazonosítani az áldozatokat, és mivel a közelben nem tartózkodtak katonai egységek, a halottak mind civilek” – olvasható az afgán belügyminisztérium szóvivőjének, Sediq Sediqqi-nek a twitter-oldalán. A támadás nem sokkal azt követően történt, hogy Pakisztán, Kína, Afganisztán és az Egyesült Államok illetékes képviselete tárgyalóasztalhoz ült, hogy megpróbálják elősegíteni a béketárgyalásokat a tálib hadsereggel véget vetve a 15 éves felkelésüknek.

A tárgyalások múlt héten kezdődtek Pakisztán Fővárosában, Iszlamabadban, és ezen a héten Kabulban folytatják az egyeztetéseket, amelyekre a meghívás ellenére sem jelentek meg a tálibok delegációja.

Az újév első három hetében már 6 alkalommal hajtottak végre bombatámadást az afgán fővárosban. Vasárnap például az olasz nagykövetség közelében robbantottak, amelynek következtében két biztonsági őr megsérült.
Korábban pedig tálib terroristák egy közkedvelt francia éttermet vettek célba, de robbantások rázták meg a helyi rendőrségi irodát is.

forrás: atv.hu