Vona Gábor üzent Orbánnak: Kérdezze meg Putyint a Jobbikról


A miniszterelnök februárban látogat Moszkvába, Vona arra kérte, kérdezzen már rá Putyinnál, támogatják-e a Jobbikot, mert úgy tűnik, a Fidesz nagyon rá van pörögve a témára.

Vona Gábor Facebook-bejegyzésben üzent Orbán Viktornak, aki februárban Moszkvába látogat, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon.

“Engedelmével, mint Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának elnöke az ügy fontossága miatt egy javaslatot tennék a tárgyalásuk napirendjére. Arra kérem, Miniszterelnök Úr, ha találkozik az orosz elnökkel, akkor kérdezze már meg tőle bizalmasan, de egyértelműen, hogy támogatták-e a Jobbikot, mert hogy önök hónapok óta ezzel fárasztják a magyar sajtót és a közvéleményt, és ideje lenne már valami konkrétumot is felmutatni. Gondolom, ha Oroszország támogatta a Jobbikot, akkor arról Putyin elnöknek tudnia kell”

– írja bejegyzésében Vona, aki szerint jó lenne tisztába tenni végre az ügyet, mert úgy látja, Orbánt is zavarja, hogy az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság égető problémái helyett napi szinten ezzel foglalkozik a pártja sajtóosztálya, de semmilyen előrelépést nem sikerült elérni- olvasható az alfahir.hu portálon.