Felgyújtották Volodimir Csubirko autóját (videó)

csubriko

Szerdán a kora esti órákban, Ungváron ismeretlenek felgyújtották Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács ex-elnökének és a megyeszékhely volt polgármesterjelöltjének az autóját.

A tűzeset alig néhány méterre a megyei közigazgatási hivatal és a Kárpátalja megyei rendőrkapitányság épületétől történt. A gépjármű az Ungvári Városi Gyermekpoliklinika, az UNE rektorátus és a megyei statisztikai főosztály épületegyüttesének (Mengyelejev és a Bozsenka utca sarkán) belső udvarában parkolt. Állítólag itt található a politikus irodája. A helyszínen kiszálló tűzoltók viszonylag gyorsan eloltották a lángokat, ennek ellenére a Mercedes-Benz GL osztályú luxusterepjáró szinte teljesen kiégett, csak a váza maradt meg. A tűzeset kapcsán senki sem sérült.

A rendőrség az előzetes vizsgálatok során megállapította, hogy szándékos gyújtogatás történt. Volodimir Csubirko Facebook-oldalán megerősítette a hírt.

„Csak megerősíteni tudom, azt, amit több kárpátaljai hírportál már megírta, valóban az én autómat gyújtották fel. Érthetetlenül állok az eset előtt. Egy biztos a gyújtogatás előre kitervelt és előkészített akció volt. Erre utal, hogy az elkövetők bejutottak a zárt udvarba, megvárták míg a sofőr bemegy az épületbe, majd az ajtót is kitámasztották, nehogy valaki el tudja oltani a tüzet. Meglátásom szerint valaki, vagy valakik azon ügyködnek, hogy destabilizálják a kárpátaljai helyzetet, más indokot nem látok. Ugyanis minden korábbi és jelenlegi politikai ellenfelemmel átlátható és konstruktív kapcsolatot ápolok. Kétlem, hogy politikai indíték állna a háttérben” – írta közösségi oldalán a politikus.

Csubirko bejegyzésében kihangsúlyozta, folytatja a politizálást, továbbviszi a már megkezdett projekteket. Állítása szerint bármi is volt a felbujtók és a gyújtogatók célja őt nem félemlítették meg, ellenkezőleg arra ösztönzi, hogy még aktívabban politizáljon.Nem egyedi esetről van szó, hisz az autógyújtogatás, mint az üzleti és politikai viták rendezésének módszere Kárpátaljára jellemző.