Felgyújtották Volodimir Csubirko autóját (videó)


Szerdán a kora esti órákban, Ungváron ismeretlenek felgyújtották Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács ex-elnökének és a megyeszékhely volt polgármesterjelöltjének az autóját.

A tűzeset alig néhány méterre a megyei közigazgatási hivatal és a Kárpátalja megyei rendőrkapitányság épületétől történt. A gépjármű az Ungvári Városi Gyermekpoliklinika, az UNE rektorátus és a megyei statisztikai főosztály épületegyüttesének (Mengyelejev és a Bozsenka utca sarkán) belső udvarában parkolt. Állítólag itt található a politikus irodája. A helyszínen kiszálló tűzoltók viszonylag gyorsan eloltották a lángokat, ennek ellenére a Mercedes-Benz GL osztályú luxusterepjáró szinte teljesen kiégett, csak a váza maradt meg. A tűzeset kapcsán senki sem sérült.

A rendőrség az előzetes vizsgálatok során megállapította, hogy szándékos gyújtogatás történt. Volodimir Csubirko Facebook-oldalán megerősítette a hírt.

„Csak megerősíteni tudom, azt, amit több kárpátaljai hírportál már megírta, valóban az én autómat gyújtották fel. Érthetetlenül állok az eset előtt. Egy biztos a gyújtogatás előre kitervelt és előkészített akció volt. Erre utal, hogy az elkövetők bejutottak a zárt udvarba, megvárták míg a sofőr bemegy az épületbe, majd az ajtót is kitámasztották, nehogy valaki el tudja oltani a tüzet. Meglátásom szerint valaki, vagy valakik azon ügyködnek, hogy destabilizálják a kárpátaljai helyzetet, más indokot nem látok. Ugyanis minden korábbi és jelenlegi politikai ellenfelemmel átlátható és konstruktív kapcsolatot ápolok. Kétlem, hogy politikai indíték állna a háttérben” – írta közösségi oldalán a politikus.

Csubirko bejegyzésében kihangsúlyozta, folytatja a politizálást, továbbviszi a már megkezdett projekteket. Állítása szerint bármi is volt a felbujtók és a gyújtogatók célja őt nem félemlítették meg, ellenkezőleg arra ösztönzi, hogy még aktívabban politizáljon.

Nem egyedi esetről van szó, hisz az autógyújtogatás, mint az üzleti és politikai viták rendezésének módszere Kárpátaljára jellemző.