Kifosztják a síturistákat Bukovelen


Egy csomag rágógumi 29, egy nagy szelet mogyorós csoki (Snickers) 110, a családi ebéd 600 hrivnya – ilyen és ehhez hasonló horribilis árakról számolt be közösségi oldalán egy a bukoveli sícentrumból hazatért kijevi turista.

A hölgy bejegyzésében cinikusan megjegyzi, hogy valószínű arany tojásból készítik itt az ebédet, ugyanis más nem igen indokolja a horribilisan magas árakat. Északkeleti-Kárpátok keleti oldalán fekvő síparadicsom sajnos nemcsak szépségéről híres, hanem a magas árairól is. Szolgáltatásaik vetélkednek a legnépszerűbb nyugat-európai sípályákéval, ez az árakban is megmutatkozik: egy felvonás 75 hrivnya, az egész napos bérletért 700 hrivnyát kell fizetni.

Összehasonlításképp a Kőrösmezőtől 17 km-re fekvő Drahobrat síközpontban egy felvonásért a húzóliften 20 az ülőszékes liften 50 hrivnyát kell fizetni. Az Ungvártól mintegy 65 kilométerre fekvő nagybereznai járási Csontos (Kosztrino) község közelében lévő Kraszija sícentrumban a felvonókra a napi bérlet 300 hrivnyába kerül.