8 ezer hrivnyán bukott el a sebész


Pénzt követelt betegétől Kárpátalján az egyik járási kórház orvosa.

A doktor 8 ezer hrivnyát kért az egyik betegtől azért cserébe, hogy megoperálja és kiállítsa az erről szóló orvosi papírokat. A 39 éves páciens emiatt feljelentést tett a hivatalos szerveknél.

A kért pénz egyik részletét már odaadta az orvosnak, amikor pedig sor került a következő részlet átadására, lecsaptak a hatóságok.

A korrupt orvos leleplezésében egyszerre vett részt a nemzeti polícia, az ügyészség és az állami fiskális szolgálat. Az orvosnál megtalálták azt a 100 dollárt és 2700 hrivnyát, amit a műtétre váró beteg adott át neki. A tisztességtelen sebész ellen elkezdődött az eljárás. Azt is vizsgálják, korábban nem zsarolta-e meg ugyanígy a betegeit.

Az orvos akár 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, valamint vagyonelkobzást is elrendelhet vele szemben az igazságszolgáltatás. A GolosKarpat által közölt hírből nem derül ki, hogy pontosan melyik járási kórházban történt ez az eset.

Néhány napja írtuk, hogy külföldi mintára Ukrajnában “hivatalosan” is fizetős lesz a kórházi ellátás. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.