Felvétel: fegyvert fogtak a migránsokra Calaisban a helyi lakosok


Hatalmas a feszültség a franciaországi Calaisban, ahol rengeteg menekült várja, hogy átjusson Nagy-Britanniába. Egy menekültpárti tüntetést kis híján tragédiába torkollott.

Az RT egy videót tett közzé arról, hogy Calaisban egy menekült-párti tüntetésen konfliktus alakult ki a helyi lakosok és a meneten részt vevők között. Az egyik férfi még fegyvert is ragadott – írja az atv.
A francia család megpróbálta megakadályozni, hogy az utcájukban végigsétáljanak a menet résztvevői. A két fél egyaránt dobálni és szidni kezdte egymást, bicikli kerekek repültek a riporterek feje felett.

“Egy férfi bement az otthonába és egy távcsöves puskával tért vissza, amelyet a menekültekre fogott. Az emberek hátrahőköltek, gyorsan kiérkezett a rendőrség. Szerencsére senki nem sérült meg, nem dördült el lövés” – nyilatkozta a helyszínen az egyik újságíró.

Egy másik férfi bottal próbálta megtámadni a migránsokat mielőtt a rendőrségnek sikerült közbeavatkoznia. A város polgármestere a katonság segítségét kérte a helyzet stabilizálása érdekében.