Sorra szedi áldozatait Oroszországban a H1N1-es influenza


Legalább 50-en haltak meg Oroszországban az új típusú, H1N1-es influenza következtében a tél kezdete óta – derült ki az AFP francia hírügynökség kedden közzétett összesítéséből.

Az ország déli részén fekvő Rosztovi terület egészségügyi hatóságai közölték a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel, hogy két újabb halálesetet regisztráltak, amelyekkel nyolcra emelkedett a H1N1 vírus halálos áldozatainak száma.

A szomszédos Volgográdi területen a hatóságok szerint legalább 11-en vesztették életüket a kórokozó miatt. Az Oroszország által 2014 márciusában bekebelezett Krím félszigeten ezen a héten regisztrálták az első halálesetet.

Dagesztánban négy felnőtt és egy gyermek halálát okozta a kór, továbbá múlt héten két beteg meghalt Jekatyerinburgban és a déli Adigeföldön. Haláleseteket regisztráltak a nyugati Brjanszki, a délnyugati Belgorodi és Vlagyimiri területeken is.

Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter a héten azt mondta, hogy az influenzajárványt „teljesen ellenőrzés alatt” tartják az országban.

 

mti