A következő orosz segélykonvoj februárban érkezik


A következő orosz humanitárius segélykonvoj, immár a 49. várhatóan február negyedikén érkezik meg Donbásszra. A legutóbbi fehér kamionokból álló konvoj 2015. december 24-én indult Oroszországból – írta a rusnext.ru portál.

A donyecki helyreállításért felelős bizottság képviselőjének szavai szerint még nem tudni pontosan mikor, de várhatóan február negyedikére érkezik a következő konvoj. A szállítmányban biztos lesz élelmiszer és gyógyszer is, de pontosabb információkat nem tudtak mondani a várható segélyről, mint ahogy azt sem, hogy pontosan milyen mennyiségben fog érkezni.

Összehasonlításképp a 48. konvoj 600 tonnányi segélyt szállított a DNR-be, amelynek egy része karácsonyi ajándékokból állt.

A donbászi konfliktus kezdete óta összesen 57 ezer tonna segély érkezett Oroszországból, amelyben építőanyagok, élelmiszer, gyógyszerek, tankönyvek és más létszükségleti cikkek is voltak.

Alain Aeschlimann, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) Ukrajnában működő képviseletének vezetője méltatta az orosz humanitárius segítők hozzájárulását a Donyec-medence lakói életminőségének javításához – írta a TASZSZ. Aeschlimann elmondása szerint Ukrajna délkeleti részén nehéz a helyzet, de sok minden történt annak javítására.