Csubirko félmilliót adna a nyomravezetőnek


Félmillió hrivnya nyomravezetői díjat ígér Volodimir Csubirko annak, aki hiteles információval tudja segíteni abban, hogy ki rendelte meg drága luxusautójának a felgyújtását.

A Kárpátaljai Megyei Tanács volt elnökének dzsipjét január 20-án, a kora esti órákban gyújtották fel ismeretlenek Ungvár központi részén, a megyei állami közigazgatási hivatal közelében, alig pár száz méterre a megyei rendőrség székházától. A Mercedes GL terepjáró teljesen kiégett. A kárt 1 millió hrivnyára becsülték.

Volodimir Csubirko most Facebook-oldalán üzent: 500 ezer hrivnyát kész adni annak, aki hitelt érdemlően megmondja, ki áll a szándékos gyújtogatás mögött. A politikus garantálja a feljelentő inkognitóját. A volt megyevezető azt is írja posztjában, hogy a rendőrségre az ilyen ügyekben sajnos nincs mit hagyatkozni.

Csubirkót a munkácsi Baloga famíliához tartják közelinek, de a múlt év őszi ungvári polgármester-választáson mégis függetlenként indult, és lett harmadik az első körben, így nem indulhatott a következő fordulóban.