Egy ukrán képviselő szögesdróttal venné körbe Donbássz lakosságát


Az ukrán képviselők ugyanúgy, mint minden ország képviselői hangzatos ígéretekkel és kijelentésekkel hívják fel magukra a figyelmet, részben azért is, hogy tanúsítsák a szavazóik előtt hűek maradnak az ígéreteikhez vagy nézeteikhez.

Jevhenyij Ribcsinszkij, a Porosenko Blokk egyik képviselője nemrég egy teljesen sajátos megoldást javasolt a Donbász visszaszerzésére.

A képviselő biztos abban, hogy nincs szükség a különleges státuszra és ehelyett inkább szögesdróttal és ellenőrzőpontokkal kellene körülvenni a lázadó megyéket, továbbá kijárási tilalmat kell bevezetni és az emberektől meg kell vonni a szavazati jogot.

„Hadd mondjam el, én hogy látom ezt a kérdést! Nagyon egyszerűen. Nem támogatom a különleges státuszt, helyette inkább szögesdrótot, ellenőrzőpontokat és bejelentőlapokat, hogy ki hova megy és miért. A kezükbe lapátot kell adni, a költségvetésből pedig egy hrivnyát sem kell utalni. Az embereket 10 évre szavazati jog nélkül kell hagyni, aztán meg bíróságok és bíróságok” – nyilatkozta a parlamenti képviselő.