Jótékonysági estet szerveznek a Huszti Magyar Tannyelvű Általános Iskola javára


Jótékonysági estet szerveznek a Huszti Magyar Tannyelvű Általános Iskola javára január 30-án a Magyarság Házában, ahol február 4-én új tárlat is nyílik Székelyek az I. világháború harcterein címmel – mondta az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Csibi Krisztina, az intézmény vezetője.

Hozzátette, a jótékonysági estet a Magyar Patrióták Közösségének megkeresésére szervezik, az alkalmon a Magyar Örökség-díjas kárpátaljai Credo Együttes lép fel. A magyar kultúra napjához kapcsolódó est rendezésében az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága is részt vesz.

Február 4-én nyílik meg a Magyarság Házában a gyergyóremetei történész-kutató, Nagy József által összeállított vándortárlat, amely az első világháborúban harcoló székelyeknek állít emléket.

A térképeket, leveleket és más korabeli dokumentumokat felvonultató kiállítás a történész levéltári kutatásaira, valamint a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum anyagára épít – mondta Csibi Krisztina. A tárlatot Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója nyitja meg, Nagy József A marosvásárhelyi 22. honvéd gyalogezred történetéről fog beszélni az eseményen – közli az mti.