Felgyújtottak egy menekültszállást, a migránsok az ablakon át ugrottak ki

NAUEN, GERMANY - AUGUST 25:  Firemen extinguish the last embers from a fire that struck a sports hall that was intended to house refugees and migrants applying for aslyum in Germany on August 25, 2015 in Nauen, Germany. Police announced they have ruled out a technical source as causing the fire and are assuming arson is to blame. Germany has seen a spate of protests, arson attacks and violence in recent weeks from right-wing groups opposed to Germany accepting more refugees. German authorities recently announced they expct 800,000 refugees and migrants to arrive in the country this year, many of them from war-torn countries including Syria, Iraq and Afghanistan.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Tűz pusztított szombatra virradó éjjel az észak-rajna-vesztfáliai Herne városában, egy kizárólag külföldiek által lakott háromemeletes házban, öt ember megsérült.

A tűz okát egyelőre nem tudni, de a rendőrség nem zárja ki az idegengyűlölet miatti gyújtogatást. A beszámolók szerint az épület teljesen lakhatatlanná vált, miután a lángok lerombolták a lépcsőházat.

A tűzoltók létrával menekítettek ki 5 embert a felsőbb emeletekről, mások az első emeleti ablakokon ugrottak ki a lángoló épületből. A mentők 2 embert csonttöréssel, másik 2 embert füstmérgezéssel vittek kórházba.

A szövetségi bűnügyi hivatal szerint Németországban tavaly az egy évvel korábbinak az ötszörösére emelkedett, ezzel meghaladta az ezret a migránsok szállásai ellen elkövetett erőszakos támadások száma. Két napja 35, idén elkövetett újabb támadást jegyeztek fel – írja az MTI.

Péntek hajnalban ismeretlenek kézigránátot hajítottak egy menekültszállásra a Baden-Württemberg tartományi Villingen-Schwenningenben.