Két hét van a Kárpátok Szépe döntőjéig


Kevesebb mint két hét van hátra a Kárpátok Szépe-Felvidék döntőjéig, a lányok már készülnek, de a szervezőkre is számos feladat vár még. Vasmera Katával, a verseny szervezőjével a bumm.sk portál készített interjút, melyből most részleteket megtudhat.

A lányok február 6-tól, a döntőig (február 14. Dunaszerdahely – szerk.) egy felkészítő táboron vesznek majd részt Nagymegyeren. Nekik most annyi a dolguk, hogy testileg-lelkileg készüljenek a döntőre. Mind a 14 lány szerepelni fog a döntőben. Tizenketten vannak Felvidékről és kettő vendégversenyzőnk van Kárpátaljáról, Bence Evelin és Danó Renáta.

A verseny alapjában véve olyan céllal alakult meg, hogy egyszer majd egy nagy döntőt fogunk szervezni nyolc ország számára – Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Románia, Ausztria, Szlovénia és Magyarország, mint anyaország fog ott szerepelni. Az elszakított területek pedig delegálnak majd versenyzőket oda. A kárpátaljaiak azért kerültek képbe nálunk, mivel ők nem tudták milyen lesz a fogadtatása a versenyek az ottani magyarság körében, ezért felajánlották a közös munkát. Ők így megnézhetik, hogyan működik egy ilyen rendezvény, beleláthatnak a szervezési feladatokba. Mivel nagyon pozitív fogadtatása volt ennek náluk is, az a tervük, hogy jövőre saját versenyt indítanak. Így a mi versenyünk, a Kárpátok Szépe-Felvidék mellett ott a Kárpátok Szépe-Kárpátalja szerveződik majd – mondták el a szervezők.

A nagy, közös Kárpátok Szépe nemzetközi döntő szeptember-október környékén kerül megrendezésre. Horvátországban már megindultak a válogatók, Romániában és Szlovéniában júniusig befejeződnek a válogatások.