Teljesen kiég Ungvár egyik szimbóluma


Ungváron futótűzként terjed a hír: hallottad, ég az Ukrajna?!

No nem az ország, hanem annak a nevét viselő áruház a megyeszékhely egyik központi és forgalmas terén. Amint arról beszámoltunk, a tűz hétfő reggel keletkezett. Ugyan a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, de eddig nem tudták megakadályozni a lángok terjedését, a kétszintes épület a jelek szerint teljesen kiég. Az oltás még mindig tart, a környéket teljesen lezárták. Szünetel az áramszolgáltatás, s nem működnek a jelzőlámpák sem a város legnagyobb kereszteződésében.

Az okokról még keveset tudni, csak találgatásokról hallani, hivatalos közlemény még nem jelent meg. A rossz nyelvek szerint valakiknek szükségük van a frekventált területre, azaz szándékosság, leszámolás is könnyen lehet a háttérben.

Az Ukrajna áruház egyfajta szimbóluma is Ungvárnak, aki járt már a városban, biztosan belefutott a még szovjet időkben épült áruházba, ami sokáig Ungvár legnagyobb kereskedelmi egysége volt. Generációkon át ide beszéltek meg az emberek találkozókat egymással, mert ezt a helyet mindenki ismerte.