Az amerikai nagykövet Jacenyukot védi


Az USA nagykövete szerint a Jacenyuk-féle kormány leváltása a Kreml kezére játszana.

Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete szerint nem kellene megváltoztatni a jelenlegi Jacenyuk-féle Miniszteri Kabinetet, mert ezzel Oroszország is visszaélhet. Pyatt erről a Twitter oldalán írt. „Veszélyes hangok azt mondják, hogy elég a technokrata miniszterekből és a szakértőkből, és itt az ideje, hogy politikusok vegyék kezükbe a kormány irányítását” – írta a Twitteren. A diplomata szerint ez egy hatalmas hiba lenne.

„Ez egy hatalmas hiba lenne, mert ez abban segítené a Kremlt, hogy úgy képzelje el Ukrajnát, mint egy demokráciát amely hanyatlik, ahelyett hogy formálódna” – magyarázta a diplomata.

Miközben a nagykövet a Twitter oldalán osztogat posztokat, addig a kijevi autósok az Egyesült Államok nagykövetségének sofőrjei miatt kénytelenek szenvedni. Alekszej Davidenko, a kijevi városháza korábbi képviselője egy fényképet is megosztott, amin a nagykövetség autója fittyet hány a közlekedési szabályokra és a közlekedési sávban parkol.

„Már két órája álldogálok a dugóban. Kiderült, hogy az amerikai nagykövetség autóját kell kerülgetni, ami a közlekedési sávban parkol a sofőrje meg az autóban ül és újságot olvas… Ki kellett szállni az autóból és el kellett magyarázni az elvtársnak, hogy egy marha” – írta a felháborodott sofőr a Facebookon.

A sofőr szavai szerint mindkét oldalon parkoló van, de ez az autó az út közepén állt bekapcsolt vészjelzőkkel, miközben a teherautóknak és a trolibuszoknak is kerülgetni kellett az álldogáló autót.