Dokumentumfilm, amit a kijevi hatalom legszívesebben betiltana (videó)


A regnáló kijevi hatalom tiltakozása ellenére a Canal+ francia tv csatorna bemutatta Paul Moreira dokumentumfilmjét „A forradalom álarca” címmel, az ukrán vezetés szerint a filmben a 2013-2014-es eseményeket elferdített változatban mutatják be.

„Kihasználták az állami intézmények gyengeségét, saját jól felfegyverzett egységeket hoztak létre, majd a saját feltételeiket kezdték el diktálni az államnak” –

mondta a dokumentumfilm rendezője. Moreira szerint az ukrán városokban történt megmozdulásokért közvetlenül az Egyesült Államok a felelős. Állítását azzal támasztja alá, hogy Joe Biden az Egyesült Államok alelnöke, John McCain szenátor, David Petraeus a CIA korábbi vezetője, illetve Victoria Nuland külügyminiszteri képviselő többször is megfordult Ukrajnában.

„Az új kijevi kormány teljesen megváltoztatta a politikai irányvonalat és az USA felé fordult. Végeredményben, azaz érzésem mintha Ukrajna csak egy egyszerű gyalog lett volna az Egyesült Államok Oroszország elleni politikai játékában” – hallható a dokumentumfilmben.