Egyre kevesebbet tud fizetni harcosainak az Iszlám Állam


Harmadával csökkentette az Iszlám Állam harcosainak javadalmazását amiatt, hogy kevesebb bevételhez jut az illegális olajkereskedelemből, közölte az orosz védelmi minisztérium.

Igor Konasenkov, a tárca szóvivője szerint a megcsappanó bevételek “jelentős problémákhoz” vezetnek az újabb terrorista osztagok felállításánál is.
Korábban az orosz katonai illetékesek bejelentették, hogy a légicsapások következtében az iszlamisták illegális olajkereskedelemből származó bevételei napi 3 millió dollárról a felére, azaz 1,5 millió dollárra csökkentek. A védelmi tárca szerint

a terrorista szervezet mintegy 8500 üzemanyagszállító tartálykocsival rendelkezett, amiből közel 2000-et sikerült megsemmisíteni.

Az Independent című brit lap január közepén arról számolt be, hogy felével kevesebb javadalmazást kapnak a terrorszervezet harcosai Szíriában a nemzetközi légicsapások okozta károk miatt.

A szóvivő beszélt arról is, hogy a legújabb fejlesztésű SZU-34-es vadászgépeket is bevetik Szíriában. Erről IDE kattintva olvashat.

mti/karpathir