Kézilabda: a Kárpáti ott folytatta, ahol abbahagyta


Rövid téli szünet után győzelemmel folytatta az ukrán bajnokságot az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata. A hétvégén a 9. fordulóval folytatódott a Szuperliga, az Ung-partiak kettős győzelmet arattak a Real Mikolajiv otthonában.

Nehezen indult az első találkozó az ungváriak számára, ugyanis a mikolajivi pálya nem szabványméretű. A kezdeti nehézségek dacára a lányok már az első néhány perc után átvették a vezetést, a megszerzett előnyt fokozatosan növelték, így félidőben már ötgólos (9-14) előnnyel vonult öltözőbe Borisz Petrovszkij csapata. A második játékrészben sem változott a játék képe, a végig jól játszó kárpáti magabiztos tizenegy gólos (24-35) győzelmet aratott az első meccsen.

A második mérkőzésen még jobban kijött a két csapat közötti különbség, az ungváriak végül 36–20-ra kiütéses sikert arattak a Real Mikolajiv otthonában. Ezen a találkozón Darina Kot és Irina Kompaniec is egyaránt nyolc gólig jutott.

A bajnokságban hibátlan mérleggel, 18 mérkőzésből szerzett 36 ponttal a Kárpáti áll az élen, és 7 pont az előnyük a két meccsel kevesebbet játszott címvédő Lembergi Halicsankával szemben.