Grojszman: Ukrajna komoly politikai krízisbe kerülhet


Vlagyimir Grojszman, az ukrán parlament házelnöke szerint az kell a politikai krízisből való kilábaláshoz, hogy megújítsák a koalíciós megállapodását és a Miniszteri Kabinet felépítését.

„Lehetetlen nem észrevenni, hogy egy komoly politikai krízis felé haladunk. Megengedhetetlen az a látszatot kelteni, hogy semmi sem történik. Ez egy újabb kihívás az ukrán politikusoknak. Megfelelő választ kell adnunk, hogy mit fogunk tenni azért, hogy kilábaljunk ebből a krízisből, hogy biztosítsuk az ország fejődését, és határozott választ kell adnunk az embereknek arról, hogy a jövőben hogyan fognak élni, mert bizonytalanságban és depresszióban élni lehetetlen”

– mondta a házelnök a február negyedikei parlamenti ülést megnyitva.

Grojszman úgy gondolja, hogy a képviselőknek közös tervet kell ajánlani a helyzet megoldására. „Először is meg kell újítani a koalíciós megállapodást és meg kell újítani a kormány összetételét is. Nem akármilyen terveket, ami majd valamikor változást hoz, hanem nagyon határozott álláspontokra van szükség rövidesen, hogy azok az emberek, akik az új kormányban akarnak dolgozni vállalják érte a felelősséget” – mondta Grojszman megjegyezve, hogy folytatni fogja a párbeszédet a politikai pártokkal a helyzet megoldása érdekében – számolt be a pravda.com.ua.