Kárpátaljai futballistát igazolt a Puskás Akadémia


A kilencszeres Premier Liga győztes Sahtar Doneck fiatal tehetsége, Vjacseszlav Csurko a továbbiakban a Puskás Akadémia erősíti – közölte a klub hivatalos honlapja.

Szerda délután a megegyezést és a szükséges orvosi vizsgálatokat követően aláírásával hitelesítette a szezon végéig szóló kölcsönszerződést a korábbi korosztályos válogatott középpályás. A 22 éves ungvári születésű labdarúgó ezidáig három különböző klub színeiben 58 ukrán első osztályú mérkőzésen lépett pályára és 9 gólt szerzett.

„Bízunk abban, hogy a Shakhtar Donetskben nevelkedő magyar felmenőkkel rendelkező Vjacseszlav Csurko erősíteni fogja a magyar labdarúgást is.” – fogalmazott Takács Mihály főigazgató a megegyezést követően.

„Barátságos fogadtatásban részesültem a társak részéről, csodálatos infrastruktúrát, igazi futball-atmoszférát teremtettek itt Felcsúton a csapat köré. Két napja érkeztem, először külön munkát végeztem, de túl vagyok már egy közös edzésen is a csapattal. Nagyon pozitív az első benyomásom, jó érzéseim vannak az előttünk álló félévvel kapcsolatban. A legjobb tudásom szerint segíteni szeretném a klubot a céljai elérésében. Remélem, mindeközben én is jobb és még sokoldalúbb játékossá válhatok.”

– nyilatkozott Vjacseszlav Csurko az aláírást követően a puskasakademia.hu-nak.

Csurko rövid időn belül a második ukrán labdarúgó, aki Felcsútra igazol, három napja jelentették be, hogy a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását a korábbi ukrán korosztályos válogatott középpályás, Dmitro Ljopa. A 27 éves, Kremencsukról származó labdarúgó öt különböző csapatban összesen 133 ukrán első osztályú mérkőzésen lépett pályára és tíz gólt szerzett. A Metaliszt Harkivtól érkező játékos kettő plusz egy évre írt alá.

Kapósak lettek a kárpátaljai focisták, hisz január első napjaiban derült ki, hogy az ungvári Nagy Sándor a Hoverla korábbi kapusa a Budapest Honvédban folytatja.