Az Ung Ungvárnál nem autózható (videó)


Két férfi egy terepjárón pórbált átkelni az áradó Ung folyón, ám a gépjármű néhány méter megtétele után lefulladt. A sofőr és utasa az autó tetején ücsörögve várakozott, míg a katasztrófa-elhárítási szolgálat emberei gumicsónakkal kimentik őket.

Az eset péntek délután Ungváron a Masaryk-híd után a Padion Kárpátaljai Művészeti Gyerek- és Ifjúsági Művészeti palota előtti folyószakaszon történt. A szemtanúk elmondása szerint a terepjáró a folyóba hajtott, majd néhány méter megtétele után lefulladt. Az autóban utazó két személy a leengedett ablakokon keresztül kapaszkodott fel a jármű tetejére.

A bajba jutott férfiak maguk hívták fel a hatóságokat, a katasztrófa-elhárítási szolgálat, a mentőszolgálat és a rendőrök is kivonultak a helyszínre. A nem mindennapi látvány tömegeket vonzott a folyópartra. Végül a bajba jutott férfiakat egy gumicsónak segítségével mentették ki.
A sofőr a rendőröknek azt mondta, hogy

csak barátját szerette volna átvinni a túlpartra, ám a közeli híd helyett egy rövidebb utat választottak.

Nem szorultak orvosi ellátásra, a rendőrök miután felvették a jegyzőkönyvet elengedték őket. Nem indítanak ellenük eljárást, ugyanis ahogy az egyig helyszínen tartózkodó rendőr fogalmazott, nem vétettek a közúti szabályok ellen.

Viszont természetkárosítás miatt az önkormányzati rendőrség és az ökológiai szolgálat is büntetést róhat ki a gépjármű tulajdonosára.