Hatalmas Jacenyuk elutasítottsága


Szörnyen lehangoló képet mutat Ukrajna állami vezetőinek a támogatottsága, pontosabban fogalmazva a „nem támogatottságuk”.

A Rejting központ által végzett felmérés szerint Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök munkájával a lakosság csupán 8 százaléka elégedett, de még ennél is kevesebben, csupán 5 százalék látná őt szívesen továbbra is a kormányfői székben.

A megkérdezettek 11 százaléka inkább Mihail Szaakasvilit látnák örömmel ebben a pozícióban, Julija Timosenkóra 7, Jurij Bojkóra 6 százalék voksolna.

Petro Porosenko elnök munkájával az emberek 21 százaléka elégedett, Volodimir Grojszman házelnök tevékenységét 14 százalék tartja jónak. Nőtt azok száma, aki támogatják az előrehozott parlamenti választások ötletét.

2015 októberében ez a szám 47 százalékos volt, most már 50 százalékos. Az előrehozott elnökválasztást pártolók aránya 43-ról 48 százalékra emelkedett.

Ukrajna két legelfogadottabb politikusa továbbra is Andrij Szadovij lembergi polgármester és Mihail Szaakasvili odesszai kormányzó. De egyre feljebb jön ezen a listán Rinat Ahmetov is.