Kölni molesztálás: hat szexuális támadás a karneválon


A karnevál első napján kora este készített előzetes mérleg alapján az egy évvel korábbinál “jelentősen kevesebb” feljelentést tettek és “jelentősen kevesebb” embert kellett kitiltani a szabadtéri rendezvényekről.

A közlemény szerint hat szexuális támadást jelentettek be a rendőrségnél. Az egyik esetben két egyelőre ismeretlen elkövető molesztált egy 42 éves belga televíziós újságíró nőt, aki éppen élő adásban közvetített a karneválról. Egy másik esetben egy biztonsági őr 25 euró megfizetése vagy egy csók ellenében akart beengedni egy nőt egy rendezvényre. A további esetek nők “illetlen megérintésével”, illetve “szexuális alapú sértegetésével” kapcsolatosak, közölte a kölni rendőrség.

Kölnben csütörtökön 11 óra 11 perckor kezdődött el a karneváli szezon a nők farsangja néven is ismert népünnepéllyel. Az utcai mulatságok február 9-ig tartanak. A biztonsági intézkedéseket a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások miatt megszigorították, a városban két 12 órás műszakban összesen több mint kétezer rendőr ügyel a biztonságra.

mti