Éheztetik a kárpátaljai szpecnazt


Élelem nélkül maradtak a kárpátaljai rendőrség különleges alakulatának (szpecnaz) tagjai. Az Ungvárhoz közeli erdőkben gyakorlatozó egyenruhások napi fejadagja egy tea és egy fél babkonzerv volt. Ám végül már csak egy teával kellett beérniük.

„Szergej Knyazev, a megye főrendőre február 4-én kereste fel a szlovák határ közelében táborozó egységet és megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a katonák teljesen kifogytak a készletekből, teán kívül nem maradt semmi”

– közölte a Nemzeti Polícia megyei főosztályának sajtószolgálata. A közleményből az is kiderül, hogy Knyazev előszedi és kérdőre vonja a felelősöket. Berendelte magához az élelmezésért felelős illetékest, de fejmosás várt a nagybereznai, ungvári és a perecsenyi járási rendőrkapitányság parancsnokára is – írta meg a korrespondent.net.

A kelet-ukrajnai hadszínteret is megjárt egység tagjainak elmondása szerint még a frontvonalon is jobb ellátást kaptak, mint a gyakorlat során, ahol egy teán és egy babkonzerven osztozott két ember.

Szergej Knyazev a jövőben állandó jelentést kér az élelmezésért felelős illetékesektől az egyenruhások napi étrendjéről. Korábban a Védelmi Minisztériumban bejelentették, hogy az ukrán katonákat a NATO szabványnak megfelelő ellátásban részesülnek majd.