Közös ügyekről Nyíregyházán


Nyíregyházára látogatott a Kárpátaljai Megyei Tanács küldöttsége, ahol megbeszélést folytatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökével, Seszták Oszkárral, valamint részt vett a tavaly ősszel megalakult Tisza területi együttműködési egyesülés ülésén is.

Mihajlo Rivisz, a kárpátaljai önkormányzat vezetője áttekintette vendéglátójával a két szomszédos régió aktuális ügyeinek állását, konkrétan kitértek a gazdasági, oktatási, kulturális, környezetvédelmi és árvízvédelmi közös kérdésekre.

Sor került a Tisza egyesülés tanácskozására is, melynek élére Cap Andreát választották, a társaság elnökhelyettese pedig Jevcsák Judit, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökének tanácsadója lett.

Ez az egyesülés 2015 októberében alakult meg a két megye, valamint Kisvárda önkormányzatának részvételével. A fő cél európai uniós pénzek bevonása a határ menti fejlesztési projektekbe.

A nyíregyházi munkalátogatáson részt vett Szalipszki Endre, Magyarország beregszászi főkonzulja, és Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja is.