Ötszörös béremelést javasol az ukrán miniszter az állami dolgozóknak

hrivnyA0

A gazdasági nehézségekkel küzdő Ukrajnában az infrastruktúráért felelős miniszter szerint az apparátusban dolgozók bérét a jelenlegi négyszeresére kellene emelni.

A minisztériumi apparátus alkalmazottainak 170-200 dolláros havi fizetését 400 százalékkal emelné Andrej Pivovarszkij . Az infrastrukturális fejlesztésekért felelős miniszter erről egy hétfő esti televíziós műsorban beszélt – írta a kamaronline.hu.

Azt mondta, több minisztertársával egyeztetett, akik szerint szintén elfogadhatatlan a jelenlegi bér.

Azt nem részletezte, hogy a minisztereknek mennyit kellene keresniük.

Az ukrán statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 1378 hrivnya volt a minimálbér, amelyet január 1-jével 1550 hrivnyára (67 dollár) emeltek. A miniszterek alapbérét 230 dollárban állapították meg, míg Petro Porosenko államfőnek 360 dollárnyi összeget utaltak át havonta. Tavaly Ukrajnában az átlagkereset 170 dollár volt.A miniszteri interjút egyelőre nem kommentálta Arszenyij Jacenyuk kormányfő. Pivovarszkij felvetése mindenesetre nem a legjobbkor érkezett, hiszen napok óta a kormányválság híreitől hangos az ország. A miniszterelnök közölte, hogy milyen feltételek mellett hajlandó a posztján maradni.