Turcsinov ismét orosz támadással riogat


Oroszország hadserege a felkelőkkel együtt Ukrajna elleni támadásra készül, mondta Alekszander Turcsinov, Ukrajna Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanácsának titkára.

„Oroszország a hétfő kora reggeli órákban leellenőrizte a déli katonai körzet és a légierő egyes egységeinek készenléti állapotát, azaz harckészültséget rendelt el. Ebben részt vettek a déli katonai körzet és a központi körzet egyes egységei is. A légideszantos egységek mellett katonai szállító egységek. Összesen 8500 katona és 900 katonai jármű, 200 repülő és helikopter illetve 50 hajó”

– idézi Tucsinov szavait az unian.net.

Turcsinov információi szerint, az Oroszország Kaszpi- és Fekete-tengeri hadiflottája is hadgyakorlatba kezdett. A hadiflotta hajói, a tengerészet repülőivel együtt tengeralattjárók felfedezését és aknák keresését gyakorolja. Az RNBO titkára hangsúlyozta, hogy Oroszország fegyveres egységei közvetlenül az ukrán határ mentén gyakorlatoznak, míg az LNR és DNR területén az első és a második hadtest tart gyakorlatokat.

„Mindez arról tanúskodik, hogy ezek a megszálló egységek az orosz hadsereg részei. Azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az első és második hadtest, a többi Ukrajna területére telepített egységgel együtt agresszív harci tevékenységre készül, ami fenyegetést jelent az országunknak” – mondta Turcsinov.

Turcsinov korábban is tett hasonló kijelentéseket, legutóbb január közepén, de már múlt év végén is totális orosz háborúval riogatott. Tegnap pedig Viktor Muzsenko jelentette, hogy 7000 orosz katona van Ukrajnában.