Egyél féláron! Idén is lesz magyar konyha hete


A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács kezdeményezésére és szervezésében 2016. március14-20. között negyedszer kerül megrendezésre a Magyar Konyha Hete.

A programban résztvevő kárpátaljai éttermek jelentős árengedménnyel kínálják a magyar tradicionális ételek remekeit. Az előre meghirdetett menükbe foglalt ételekre csütörtökön (március 17-én) 50%-os a kedvezmény, a hét többi napján 25%-os kedvezménnyel számolva rendelhetnek a vendégek.

A szervezők az ötletet Nyugat Európából lesték el, ahol az éttermek a „Torkos csütörtök”, program keretében kínálják kedvezményes áron ételeiket, de csak egy napon keresztül a kárpátaljai kezdeményezéssel szemben.

A rendezvény célja: megőrizni és átadni a felnövekvő nemzedéknek a nagyanyáink által ránk hagyott örökséget, megszerettetni a magyar gasztronómia ízvilágát a megyébe érkező vendégekkel. Nem titkolt szándékunk az akció segítségével egyre több turistát csalogatni a térségbe . A magyar konyha hagyománya Kárpátalja számára egy olyan kincs, amit a háziasszonyokkal, a turisztikai szolgáltató szférában tevékenykedőkkel összefogva érdemes óvni, népszerűsíteni és megőrizni értékeit – olvashatjuk a karpataljaturizmus.hu weboldalon.