Kézilabda: botlott a Kárpáti


A csütörtöki győzelem után az Ungvári Kárpáti pénteken súlyosnak tetsző, ötgólos vereséget szenvedett a címvédő Lembergi Halicsanak ellen az ukrán női kézilabda bajnokság 2015/16-os idényének 10. fordulójában.

Ahogy arról a KápátHír is beszámolt egy nappal korábban a Junyiszty Sportcsarnokban 26-25-re legyőzte legfőbb riválisát a Kárpáti. A pénteki játéknap első negyed órája kiegyenlített küzdelmet hozott. Öt perccel a játékrész vége előtt sikerült ellépnie a hazaiaknak négy góllal (11-7), amit aztán rövid idő alatt ellensúlyozni tudott a Halicsanka, szünetben 11-11-re álltak a felek

A második félidőben a lembergiek teljesen átvették az irányítást. A hazaiak – ellentétben a vendégekkel – több alkalommal is rosszul használták ki a az emberelőnyös helyzeteket. Az ungváriak a hajrára teljesen szétestek, végül ötgólos (20-25) vereséget szenvedtek, ezzel elveszítették a bajnoki veretlenségüket.

A Kárpáti vereség ellenére őrzi első helyét a pontvadászatban, hét pont az előnyük a két meccsel kevesebbet játszó Lembergi Halicsanka előtt. Borisz Petrovszkij csapata legközelebb február 20-án vagy 21-én a Challenge-kupa negyeddöntőjében a macedón WHC Vardar Junior vendégeként lép majd pályára. A visszavágót egy hét múlva kerül sor.