Botrány a Bereg Kábelnél


A Beregovo.Today állítása szerint a Bereg Kábel megszegve a törvényeket kirúgta az egyik katonai szolgálatot viselő alkalmazottját. A vállalat egyik alkalmazottjának édesanyja fordult az említett híroldalhoz.

Elmondta, hogy a fia, Miroszláv a vállalat gyárában dolgozott, amikor behívót kapott. Meg sem próbált kibújni a szolgálat alól, jelentkezett a szolgálatra. Bár a férfi az ATO-hadműveleti területen kívül szolgált,

a katonai szolgálatról szóló törvény értelmében számos szociális kedvezményben és támogatásban kell részesülnie.

Például amennyiben behívás ideje alatt munkával rendelkezik, akkor ott a törvény szerint meg kell őrizni a tisztségét és havi fizetést is kell utalni a katonának legalább egy éven át.

A vállalat viszont a törvények ellenére kirúgta a katonai szolgálatot teljesítő alkalmazottját, a munkakönyvét pedig átadta a 20 éves férfi édesanyjának.

Emellett a Bereg Kábel még csak nem is jelezte a szociális osztályon, hogy a férfit katonai szolgálatra hívták és így nem utaltak a számlájára a fizetést sem. A férfi édesanyja most a médiához és a rendőrséghez fordulva próbál változtatni a helyzeten.