Kézilabda: a Kárpáti legyőzte a Halicsankát


A bajnoki cím elhódítása szempontjából fontos győzelmet aratott az Ungvári Kárpáti női kézilabda csapata, miután csütörtök este az ungvári Junyiszty Sportcsarnokban 26-25-re legyőzte legfőbb riválisát a Lembergi Halicsankát.

A tétnek megfelelő – telt ház előtt – felfokozott hangulatban kezdődött a találkozó – olvasható a klub honlapján közzétett beszámolóban.  Koncentráltan kézilabdázott a lembergi egylet, sok hibával játszott a házigazda. Az első játékrész közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendégek egy rendkívül erős periódussal zárták a félidőt, így a szünetre háromgólos (11-14) előnyre tettek szert a Halicsanka.

A második játékrészt a lembergiek kezdték jobban, majd Darina Kot vezérletével sorozatban öt gólt dobtak a hazaiak és átvették (19-17) a vezetést. Az 52. percben újra visszavette a vezetést (20-21) a Halicsanka, ám az utolsó 8 perc egyértelműen az ungváriaké volt. A kárpáti végül egyetlen góllal 26-25-re legyőzte a címvédőt, ezzel nagy lépést tett a bajnoki megszerzése felé. Az ungváriak legjobbja a 12 gólig jutó Darina Kot volt, akire a mai találkozón is fontos szerep hárulhat.

A második mérkőzést ma 10 órától (közép európai idő) játsszák.