Kitiltásra kitiltással felelne Moszkal


Az Ukrajnán áthaladó orosz árutranzit teljes betiltását kéri Hennagyij Moszkal a Miniszteri Kabinethez címzett beadványában. Kárpátalja kormányzója emlékeztetett arra, hogy Moszkva embargót vezettek be egy sor ukrán árura, valamint őt is kitiltották Oroszországból.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, meghatározatlan idejű, útblokádot létesítettek orosz teherfuvarozók ellen kárpátaljai szélsőségesek a Alsóverecke közelében, Kárpátalja és Lemberg megye határán.

„Ha a lengyelek nem engedik át az orosz teherautókat a saját területeiken keresztül, és ha Oroszország nem engedi be az ukrán termékeket, és korlátozásokat vezetnek be az állampolgárainkkal szemben, nekem pedig kormányzóként meg is tiltották a beutazást, akkor Ukrajnának is hasonló módon kell reagálnia. Vagy háborúzunk, vagy pedig kereskedünk Oroszországgal” – írta Moszkal a hivatalos honlapján.

Oroszország és Lengyelország között, februárban járt le a kétoldalú kereskedelmi szállításokról szóló megállapodás, így az orosz kamionok nem léphetnek lengyel területre, ezért az, az orosz teherautók Kárpátalján keresztül próbálnak az Európai Unióba jutni.