Azért tett erőszakot egy nőn, mert „Allah így akarja”


Algériai bevándorló erőszakolt meg egy diáklányt Hannoverben még augusztusban. Most kezdődött meg a bírósági tárgyalás, ahol megdöbbentő részletek kerültek nyilvánosságra. „Allah akarja így!” – ezt kiabálta erőszak közben az algériai férfi – közölte az M1 Híradója péntek este.

A napokban számolt be a német nyelvű sajtó egy újabb nemi erőszakról: a hannoveri eset még tavaly augusztusban történt, de ezen a héten tárgyalta a bíróság. Az eset miatt ismét felbolydult a német és az osztrák közvélemény.

A vád szerint egy 37 éves menedékkérő megerőszakolt egy 25 éves diáklányt.

A lány vallomása szerint a férfi egy sötét utcába rángatta, majd közölte is, hogy mit tervez. A nő próbált védekezni, de sikertelenül, a férfi leteperte, ököllel arcon ütötte és megerőszakolta.

Közben azt ismételgette: Allah nevében teszi, mert Allah így akarja. Az M1 Híradójában elhangzott: az erőszak után az elkövető meg is kérdezte áldozatát, hogy tetszett-e neki.

A hannoveri bíróság tájékoztatójából kiderül, hogy az áldozat segítségére végül járókelők siettek – sajnos csak az erőszak után. Az M1 tudósítója a bírósági anyagra hivatkozva azt mondta, hogy az algériai férfit nemcsak ezzel a nemi erőszakkal vádolják.

„Egy hónappal korábban már megpróbált ugyanez a férfi megerőszakolni egy nőt a nyílt utcán. Július 24-én hajnali 1-kor megtámadott egy nőt, leteperte a földre, megpróbálta letépni a ruháit. A nő segélykiáltásaira a közelben odasiettek, ami után a 37 éves férfi elmenekült a helyszínről” – mondta.