Beregszászon adták át pénteken a magyarországi Lions klubok élelmiszeradományát


A Kárpátaljai Református Egyházkerület beregszászi központjában 560 család részesülhetett péntek délután a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által gyűjtött mintegy 900 ezer forint értékű élelmiszeradományból.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a csomagok helyszínre szállítását a Református Szeretetszolgálat biztosítja. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a helyi Lions klubbal 2015 őszén kötött megállapodást keretében korábban 100 köbméter használt ruhát gyűjtött össze a kárpátaljai nélkülözők javára, a szintén Beregszászon kiosztott adomány eszmei értéke megközelítette a 20 millió forintot.

A 45 klub alkotta Lions Clubok Magyarországi Szövetsége évente mintegy 100-150 millió forint értékben oszt adományt a rászorulóknak. A szervezet része a világ legnagyobb jószolgálati mozgalmának (Lions Club International), amely világszerte 1,4 millió taggal büszkélkedhet. A Lions klubok elsősorban a látássérülteket és a gyermeket támogatják, de kiemelt fontosságú számukra a katasztrófák sújtotta térségekben lakók megsegítése is – olvasható a közleményben.

mti