Felmérés: egy igazi férfi nem mutatja ki az érzelmeit

CXM111 Businessman sitting on the floor. On the table glass of water and pills.

Az ukrajnai férfiak harmada szerint, egy igazi férfi nem mutatja ki az érzelmeit – állapította meg legújabb felmérésében a Rejting társadalomkutató intézet.

Kiderült, hogy leginkább a közép és időskorú férfiak gondolják így, és leginkább a vidéki lakosok. Az ország nyugati régiója konzervatívabb volt, ahol a válaszadók 40 százaléka egyezik bele ebbe ez állításba. A felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek sokkal nyitottabbak ebben a kérdésben.
A férfiak és nők 20 százaléka szerint nem a nőknek kell kezdeményezni szexuális téren. Leginkább a házas férfiak támogatják ezt a tézist eltérően az egyedülálló férfiaktól. Leginkább az időskorú személyek gondolják ezt így.

A férfiak 55 és nők 49 százaléka szerint a szex sokkal fontosabb a férfiak számára, mint a nőknek.

A nők 60 százaléka szerint nincs abban semmi rossz, ha egy feleség megpróbálja felkelteni a figyelmét más férfiak körében is. A férfiak fele ebbe beleegyezett.

A férfiak 60 százaléka úgy gondolja, hogy abban sincs semmi rossz, ha egy házas férfi felfigyel a feleségén kívül más nőkre is. Ez viszont a nők kritikáját váltotta ki és ebbe csak a válaszadó nők 38 százaléka egyezett bele. Minél fiatalabbak a válaszadók és minél magasabb a végzettségük, annál liberálisabbak a házas nők és férfiak szabadságát illetően. A felmérésben 1800 ember vett részt 2015. október 1. és 6. között. A hibalehetőség 2,4 százalék.