Felmérés: egy igazi férfi nem mutatja ki az érzelmeit


Az ukrajnai férfiak harmada szerint, egy igazi férfi nem mutatja ki az érzelmeit – állapította meg legújabb felmérésében a Rejting társadalomkutató intézet.

Kiderült, hogy leginkább a közép és időskorú férfiak gondolják így, és leginkább a vidéki lakosok. Az ország nyugati régiója konzervatívabb volt, ahol a válaszadók 40 százaléka egyezik bele ebbe ez állításba. A felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek sokkal nyitottabbak ebben a kérdésben.
A férfiak és nők 20 százaléka szerint nem a nőknek kell kezdeményezni szexuális téren. Leginkább a házas férfiak támogatják ezt a tézist eltérően az egyedülálló férfiaktól. Leginkább az időskorú személyek gondolják ezt így.

A férfiak 55 és nők 49 százaléka szerint a szex sokkal fontosabb a férfiak számára, mint a nőknek.

A nők 60 százaléka szerint nincs abban semmi rossz, ha egy feleség megpróbálja felkelteni a figyelmét más férfiak körében is. A férfiak fele ebbe beleegyezett.

A férfiak 60 százaléka úgy gondolja, hogy abban sincs semmi rossz, ha egy házas férfi felfigyel a feleségén kívül más nőkre is. Ez viszont a nők kritikáját váltotta ki és ebbe csak a válaszadó nők 38 százaléka egyezett bele. Minél fiatalabbak a válaszadók és minél magasabb a végzettségük, annál liberálisabbak a házas nők és férfiak szabadságát illetően. A felmérésben 1800 ember vett részt 2015. október 1. és 6. között. A hibalehetőség 2,4 százalék.